Home » פרקינסון ועישון – האם עישון מונע פרקינסון?

פרקינסון ועישון – האם עישון מונע פרקינסון?

19240917_xxlחוקרים הגיעו לתובנה חדשה לגבי הקשר בין עישון ומחלת פרקינסון. מספר מחקרים הראו שלמעשנים יש סיכון נמוך יותר לפתח את המחלה. מחקר חדש שפורסם במהדורה המקוונת של כתב העת הרפואי של האקדמיה האמריקנית לנוירולוגיה, Neurologh, במרץ 2010, מראה כי שנים ארוכות של עישון עשויות להפחית את הסיכון למחלה, ללא קשר למספר גדול יותר של סיגריות ביום. המחקר נתמך על ידי המכון הלאומי לבריאות, המכון הלאומי למדעי בריאות הסביבה והמכון הלאומי לסרטן.

מחברי המחקר סבורים שממצאים אלו יכולים להנחות פיתוח מחקרים הנוגעים לרכיבי טבק שונים, כדי להבין את הקשר בין עישון ומחלת פרקינסון. מחקרים כאלו עשויים להוביל להבנה טובה יותר של הגורמים למחלה, אך בהתחשב בהשלכות השליליות הרבות של עישון, קשה להאמין שאיש רפואה כלשהו יציע עישון כשיטה למניעת המחלה.

מהלך המחקר

המחקר כלל 305,468 אנשים בגילאי חמישים עד 71, שמילאו סקר תזונה ואורח חיים בתקופת המחקר, ומילאו אותו שוב עשר שנים מאוחר יותר. במהלך תקופה זו, 1,662 מהמשתתפים פיתחו מחלת פרקינסון.

מעשנים בהווה נמצאו כבעלי 44% פחות סיכויים לפתח את המחלה, בהשוואה לאנשים שמעולם לא עישנו. משתתפי המחקר שעישנו בעבר והפסיקו, נמצאו כבעלי 22% פחות סיכויים לפתח את המחלה, בהשוואה לאנשים שמעולם לא עישנו.

אנשים שעישנו במשך ארבעים שנים או יותר נמצאו כבעלי 46% פחות סיכויים לפתח מחלת פרקינסון בהשוואה לאנשים שלא עישנו מעולם. אלו שעישנו במשך שלושים עד 39 שנים, נמצאו כבעלי 35% פחות סיכויים לפתח את המחלה, בהשוואה ללא מעשנים. לעומת זאת, המשתתפים שעישנו בין שנה לתשע שנים, נמצאו כבעלי שמונה אחוזים פחות סיכויים לחלות במחלה. הסיכון לפתח את המחלה לא השתנה בהתבסס על כמות הסיגריות ליום.

ממצאי המחקר

המדענים מציינים כי המחקר הראה שעישון אינו קשור להתקדמות איטית של מחלת פרקינסון או סיכון מופחת למוות, וכי לא קיימות כל ראיות התומכות בשימוש בניקוטין או חומרים כימיים אחרים הקשורים לעישון, לטיפול במחלה.

כשהחוקרים התבוננו לאחור על התנהגות העישון של משתתפי המחקר בשנים מוקדמות יותר, הם מצאו כי האנשים שפיתחו את המחלה נטו למעשה לעשן פחות בגיל מסוים, בהשוואה לאלו שלא פיתחו את המחלה, והיו מסוגלים להפסיק מוקדם. ממצאים אלו מעלים את האפשרות שחולי פרקינסון פגיעים פחות להשפעות ממכרות של עישון.

מסקנות המחקר

למרות שעישון קשור לסיכון נמוך יותר למחלת פרקינסון, הוא אינו קשור להישרדות החולים שכבר סובלים מהמחלה. אך במהדורה נלווית למחקר, מומחי בריאות הציבור באוניברסיטת קליפורניה טוענים שניקוטין או חומרים אחרים שעשויים להגן על עצבים, עשויים להיות מתאימים למחקר כשיטות טיפולים חדשות.

ניתוח ממצאי המחקר אישר דיווחים מוקדמים של קשר הפוך בין עישון סיגריות ומחלת פרקינסון. הנתונים מראים אף כי הקשר אינו משתנה בהתאם למין או חינוך. למרות שנמצא שמעשנים בהווה ואנשים שמעשנים במשך שנים רבות, הציגו את הסיכון הנמוך ביותר למחלה. גם מוצרי טבק אחרים נמצאו כבעלי השפעה מגנה, וגברים שעישנו מקטרות או סיגרים, נמצאו בסיכון מופחת של 54% לפתח את המחלה.

קראו על עוד מחקרים:

הקשר שבין אכילת פלפלים למניעת פרקינסון

קפה מונע פרקינסון


    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715464

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר