Home » שעון אמה שעוזר לטיפול ברעידות פרקינסון

שעון אמה שעוזר לטיפול ברעידות פרקינסון

שעון אמה לטיפול ברעידות פרקינסוןאחד התסמינים הראשונים והמטרידים הנובעים ממחלת הפרקינסון הוא רעד בכפות הידיים. המחלה הקשה מתאפיינת ברעד בלתי נשלט המשליך על יכולות הביצוע של פעולות יומיומיות בסיסיות ואשר לעתים מאלץ את החולה לשנות את תפקודו הרגיל ואף מונע ממנו מלעסוק במטלות אליהן הוא רגיל.

לצד הקושי הפיזי, מתלווה לרעד גם קושי נפשי המלווה במבוכה וניסיון להסתיר את הרעידות.

מדענים עובדים על מחקרים למציאת פתרונות שונים להקלת תסמיני פרקינסון, כולל טיפולים נרקוטיים וכירורגיים. לאחרונה גילו מדענים אפיק טיפול חדש שנקרא "שעון אמה", המהווה בשורה ופריצת דרך בתחום הטיפול בפרקינסון.

פיתוח המהווה פריצת דרך

האביזר הקטן והחדש מעורר תקווה בקרב חולי הפרקינסון ועד כה הוא זוכה להערכה רבה. השעון הוא מעין צמיד דמוי שעון יד, אשר פותח מתוך גיוס של האמצעים הטכנולוגיים המתקדמים מתוך מחשבה שניתן להסתייע בהם על מנת לשפר את הביצועים האנושיים.

השעון הושק ונחשף לציבור בשנת 2017 ועורר תגובות חיוביות ביותר תוך הזנקה של מפתחיו לתהילה והכרה כי מדובר בפריצת דרך בטיפולים במחלת הפרקינסון.

אופן הפעולה

הפיתוח החדש הוא תולדה של מחלקת המחקר והחדשנות של חברת מייקרוסופט אשר בראשה עומדת איאן ג'אנג. השעון עוצב ותוכנן על מנת להתאים לחולים במחלה הנוירולוגית ופעולתו מפחיתה באופן משמעותי ומקלה על הרעידות בכף היד האופייניות לחולי הפרקינסון.

השעון התקבל בצורה חיובית בקרב המומחים בתחום והחולים ויצר דרישה והתעניינות רחבת היקף בו ובאפשרויות הרכישה שלו. פעולת השעון מבוססת על מנועים קטנים ורוטטים הדומים לאלה המצויים בטלפון הסלולארי, תפקידם של המנועים הוא להסיח את הדעת ואת התמקדות המוח בניסיון לשלוט באיברי הגוף בעזרת המערכת המוטורית.

התנודות המופקות מהמנועים הזעירים יוצרות קצר בתקשורת שבין המוח ליד ובעזרת התנודות הקלות בפרק כף היד מאפשר ריסון של הרעד הנובע מהמחלה.

ניסיון מוצלח ותקווה לעתיד

השען קרוי על שמה של מעצבת גרפית בשם אמה לוטן כאשר השעון סייע לה באופן דרמטי להתמודד עם מחלת הפרקינסון ואפשר לה להמשיך לכתוב ולאייר, פעולות חיוניות לעבודתה, ובכך להתמודד עם המחלה ובמקביל להמשיך לתפקד ולממש את המיומנות הייחודיות שלה.

השפעת השעון הייתה כה חיובית עד כי הניאה את המחשבה של אמה כי עליה לחפש מקצוע חדש, אמה עצמה מגדירה את ההמצאה כנכס עבורה. הניסיון המוצלח של ענידת השעון על פרק כף היד הוביל את אמה, הסובלת מהתכווצויות ברגליה הנובעות מהמחלה, לתכנן לענוד את השעון גם על הקרסול ולבדוק את השפעתו על הגפיים התחתונות.

שעון אמה לטיפול ברעידות פרקינסון: מחקרים נוספים

הבשורה אשר הגיעה עם הפיתוח החדשני מובילה לאופטימיות רבה, אלם הפיתוח המלא דורש עוד מחקר של שנים עד להפיכתו למוצר מסחרי הנגיש לכל. לכן נדרשות עוד סבלנות ותקופת המתנה אך בהחלט ניתן לומר כבר עתה כי התגלית מעודדת לעשויה לעורר פיתוחים נוספים במטרה לסייע למי שזקוק להם באופן נואש.

שיתוף פעולה נוסף בין חברת אינטל והעמותה למחקר מחלת הפרקינסון בראשותו של השחקן מייקל ג'יי פוקס, הפועל במטרה לשכלל את התהליך המחקר של המחלה באמצעות מכשור לביש אשר יספק לחוקרים מידע רב ובזמן אמת אודות המחלה.

המכשור הוא שעון חכם אשר מנטר באופן רציף פרמטרים התורמים למחקר. פרטים אודות השעון המדובר עדיין לא נחשפו, אולם ניתן לשער כי המכשיר בתצורתו הסופית יהיה בנוי בשילוב של שעון וצמיד חכם ויפעל בממשק המתאים לתפעול בעזרת הסמארטפון אשר יאפשר התחברות לרשת.


    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715464

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר