Home » תזונה נכונה לחולי פרקינסון

תזונה נכונה לחולי פרקינסון

תזונה נכונה לחולי פרקינסוןמחלת פרקינסון הינה מחלה ניוונית של מערכת העצבים. המחלה נחשבת למחלה קשה, מתקדמת וחשוכת מרפא. אמנם לא נמצא הפתרון שירפא את המחלה, אולם שילוב של גורמים שונים יכול להאט את קצב התקדמות המחלה ולשמר מצב קיים.

אחד הגורמים הללו הוא תזונה נכונה. מסתבר כי הקפדה על תזונה נכונה עשויה להאט את קצב התדרדרות המחלה ואף לשפר את התחושה הכללית, היום יומית של החולה.

כיצד תזונה נכונה יכולה להאט את התקדמות מחלת פרקינסון?

עד היום הרפואה עדיין לא הצליחה לאבחן את הגורמים למחלת הפרקינסון. עם זאת, ישנן מספר השערות לגורמים למחלה. מבניהן, עולות שתי השערות שקשורות זו לזו. ההשערה הראשונה גורסת כי פרקינסון מושפעת מחשיפה ממושכת לרעלים. ההשערה השנייה גורסת כי חולים בפרקינסון לוקים בליקוי כלשהו במערכת העיכול הגורם לקושי בעיכול מאכלים המכילים חומרים רעילים או מקולקלים (מזון מקולקל מפריש אף הוא חומרים שעלולים להזיק לגוף).

עוד נמצא כי אנשים אשר לקו בפרקינסון נטו לאכול תזונה מרובת חלבונים יותר מהמומלץ. רוב החולים דיווחו על אכילה מרובה של בשר שמן ומוצרי מזון דומים. לעומת זאת התגלה כי חולי פרקינסון אשר עברו דיאטה דלת חלבונים דווחו על תחושה כללית טובה יותר והפחתה בחומרת הסימפטומים.

מן הנתונים האלה עולה כי הקפדה על תזונה בריאה ומאוזנת עשויה להקל על תסמיני הפרקינסון.

מאכלים ומוצרי מזון מומלצים לחולי פרקינסון

מאחר ואחת ההשערות היא כי פרקינסון נובע מהצטברות של רעלים או מקושי של הגוף לעכל רעלים אלה ולפלוט אותם מהגוף בצורה יעילה, הרי שתזונה מומלצת לחולי פרקינסון תכיל כמה שפחות רעלים.

ההמלצה הראשונה לחולים היא להשתדל ולאכול רק מזון אורגני. מזון אורגני הוא מזון המגודל ללא חומרי ריסוס והדברה וללא חומרים מלאכותיים, מכיוון שכך הוא נקי מרעלים ולכן עדיף לחולים. לחולים אשר לא יכולים להרשות לעצמם לרכוש ירקות ומזון אורגני עקב מחירם הגבוה, מומלץ לשטוף היטב פירות וירקות בטרם אכילתם.

המלצה נוספת היא להשתדל לאכול פירות, ירקות, קטניות ודגנים לא מבושלים. מוצרי מזון לא מבושלים שומרים על ערכם התזונתי ומסייעים לפעילות מעיים סדירה ולחילוף חומרים טוב ויעיל. תזונה מסוג זה מונעת שחרור של רדיקלים חופשיים על ידי מוצרי המזון. הרדיקלים החופשיים הם אלה שעלולים להפוך לרעלנים בגוף.

מומלץ לבזוק על הסלט שמנים מכבישה קרה. כבישה קרה זו שיטה של כבישת הזיתים בטמפרטורה נמוכה. באמצעות שיטה זו שומר השמן על תכונותיו ונמנע שחרור של רדיקלים חופשיים. שמנים בכבישה קרה מכילים כמות רבה של ויטמין E , ויטמין אשר נמצא כמסייע בהאטה של התקדמות מחלת פרקינסון.

המלצה נוספת היא להרבות בשתיית מים מסוננים או מים מינרלים (לפחות כוס אחת לשעתיים). שתיית מים מסייעת לגוף להתנקות מרעלים במהירות, וכן שומרת על חיוניותו.

מומלץ כי מרכיב החלבונים בתזונה יתבסס על קטניות ואכילת שעועית יבשה. שעועית זו נמצאה אף היא כמאטה התקדמות של סימפטומי פרקינסון.

מאכל מומלץ נוסף הוא אכילת יוגורט טבעי (חמוץ, לא ממותק, ללא צבעים או טעמים מלאכותיים). היוגורט הנקי, הטבעי, מכיל חיידקים ידידותיים. חיידקים אלה יוצרים מעטפת הגנה בקיבה, נלחמים בחיידקים המזיקים ומסייעים בפעולת העיכול.

מאכלים ומוצרי מזון שאינם מומלצים לחולי פרקינסון

כאמור, נמצא כי מוצרים של בשר שמן וכמויות גדולות של בשר וחלבונים נמצאו כמזרזים התקדמות של סימפטומי פרקינסון. חולי פרקינסון שהורידו את מרכיב הבשר מן התפריט שלהם דיווחו על שיפור בשליטה על הגפיים, השרירים והתנועה.

מומלץ להימנע ממוצרי מזון המכילים חומרים מלאכותיים, סוכר וקפאין. כמו כן מומלץ להימנע משתיית אלכוהול. בנוסף, יש להימנע מאכילת מזון מקולקל או מזון שלא אוחסן כהלכה.

הקפדה על תזונה נכונה ובריאה, אם כן, עשויה להקל בסימפטומים של פרקינסון.


    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715464

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר